Informațiile care circulă între rețele nu pot fi securizate fără o gestionare eficientă a infrastructurii fizice și logice a rețelei, inclusiv cablarea fizică, tipologiile logice, dispozitivele de rețea și serviciile de rețea. Monitorizarea eficientă a infrastructurii IT necesită o cunoașterea continuă, deplină și în timp real a întregii infrastructuri de rețea.
Infrastructura IT întrunește componentele necesare pentru operarea și gestionarea mediilor IT ale întreprinderii. Infrastructura IT poate fi implementată într-un sistem de cloud computing sau în cadrul instalațiilor proprii ale unei organizații.
Pentru companiile de orice dimensiune, menținerea la zi a tehnologiilor noi, creează provocări enorme. Managementul infrastructurii IT reprezintă administrarea și gestionarea elementelor operaționale esențiale pentru a utiliza în mod eficient și durabil tehnologia, informațiile și datele. Aceste elemente includ computerele, serverele, rețelele, datele, stocarea, facilitățile fizice și virtuale, precum și software-ul, procesele, politicile, personalul, instruirea, securitatea, funcționalitatea mobilă și virtuală și serviciile bazate pe cloud care alcătuiesc infrastructura IT. Toate acestea sunt utilizate pentru a furniza servicii și soluții IT. În general, gestionarea infrastructurii IT este strâns aliniată cu operațiunile, strategiile și obiectivele corporative generale.
Componentele infrastructurii IT
- Hardware– include servere, centre de date, calculatoare personale, routere, switch-uri și alte echipamente. Dispozitivele care răcesc și alimentează un centru de date ar putea fi, de asemenea, incluse ca parte a infrastructurii.
- Software– se referă la aplicațiile utilizate de companie, cum ar fi serverele web, sistemele de gestionare a conținutului și sistemul de operare. Sistemul de operare este responsabil pentru gestionarea resurselor și hardware-ului sistemului și face conexiunile între toate software-urile și resursele fizice care fac treaba.
- Rețele. Componentele de rețea interconectate permit operațiuni de rețea, gestionare și comunicare între sistemele interne și externe. Rețeaua constă din conectivitate la internet, activarea rețelei, firewall-uri și securitate, precum și hardware cum ar fi routere, comutatoare și cabluri.
În ce constă administrarea infrastructurii IT?
Termenul de infrastructură descrie structurile necesare pentru funcționarea unei instalații fizice sau a unei operațiuni comerciale. După cum sa menționat și mai sus, gestionarea infrastructurii a evoluat pentru a include adevărata esență a afacerilor, tehnologia. Obiectivele gestionării infrastructurii IT este de a furniza structura și controlul funcțiilor responsabile pentru diverse operațiuni tehnice care implică în general hardware, software și rețea atât în medii fizice, cât și virtuale. Scopul principal este de a minimiza nefuncționalitatea și de a menține productivitatea afacerii. Datorită complexității infrastructurii IT, nu este neobișnuit ca administrarea infrastructurii IT să fie divizată în substructuri, cum ar fi gestionarea sistemelor, gestionarea rețelei și gestionarea stocării.
Serviciile de gestionare a infrastructurii IT se desfășoară de obicei în culise. Acestea mențin tehnologia care acceptă operațiunile zilnice, cum ar fi accesul la internet, e-mail și date. Totodată se realizează o monitorizare în timp real sau aproape în timp real pentru a menține productivitatea.
Tipuri de infrastructură IT:
- Infrastructură tradițională – componentele, cum ar fi centrele de date, stocarea datelor și alte echipamente – sunt toate gestionate și deținute de companie în propriile sedii. Infrastructura tradițională este adesea considerată scumpă deoarece implică costuri ridicate pentru a rula și necesită cantități mari de hardware, cum ar fi servere, precum și energie și spațiu fizic.
- Infrastructură în cloud – descrie componentele și resursele necesare pentru cloud computing. Puteți crea un cloud privat, folosind resurse dedicate numai dvs., sau puteți utiliza un cloud public prin închirierea infrastructurii cloud de la un furnizor de cloud.
- Infrastructură hiperconvergată – vă permite să vă gestionați resursele de calcul, rețea și stocare a datelor dintr-o singură interfață. Cu calculul și stocarea de date definite de software, grupate împreună, puteți realiza sarcini de lucru mai moderne cu arhitecturi scalabile pe hardware standard din industrie.
Administrarea infrastructurii IT este o operațiune deosebit de complexă, care poate fi realizată doar de profesioniști calificați în domeniu. Pentru a beneficia de servicii de înaltă calitate la costuri reduse soluția optimă este serviciul de externalizare It. Acesta poate ajuta companiile mici să concureze cu afacerile mari, oferindu-le acces la tehnologii și expertize similare cu cele de care se bucură companiile mari. Externalizarea IT vă poate ajuta afacerea să rămână concentrată asupra scopului dvs. de bază și să nu vă distragă atenția cu decizii complexe din domeniul IT. În acest sens Halley KM pune la dispoziție cea mai complexă gamă de servicii de administrare a infrastructurii IT. Simplitatea este cheia unei infrastructuri IT mai eficiente și mai sigure. Prin implementarea unei infrastructuri construite pe tehnologii open source, vă puteți simplifica structura IT, menținându-vă totuși capacitatea de a realiza operațiunile specifice întreprinderii.