Beneficiile serviciului de externalizare IT

Externalizarea IT este o practică comercială de utilizare a furnizorilor externi pentru gestionarea aspectelor ce țin de tehnologia informației (dezvoltarea software-ului, soluții de infrastructură, suport software, etc.). Motivele pentru care cele mai multe companii optează pentru externalizare sunt: accesul la abilități și resurse mai bune, raportul preț-calitate, timpul redus de acțiune. De asemenea, companiile externalizează adesea stocarea datelor, deoarece este mai ieftin să contracteze o parte terță decât să investească în și să întrețină propriile dispozitive și facilități de stocare a datelor.
Serviciul de externalizare introduce, de asemenea, un model de livrare mai complex, reduce problemele de securitate și confidențialitate, asigură o vizibilitate și un control redus al infrastructurii IT generale.
Externalizarea ajută clienții să dezvolte strategiile și viziunea de aprovizionare potrivite, să selecteze furnizorii de servicii IT potriviți și să obțină cele mai bune contracte posibile care să guverneze ofertele pentru o relație de câștig-câștig durabil, cu furnizori externi.

Beneficiile serviciului de externalizare IT:

  1. Reducerea costurilor. Externalizarea transformă costurile IT fixe în costuri variabile și vă permite să administrați cheltuielile mai eficient. Cu alte cuvinte, plătiți doar pentru serviciile pe care le utilizați atunci când aveți nevoie.
  2. Reducerea costurilor de personal. Angajarea și instruirea unui personal specializat în domeniul IT poate fi foarte costisitoare, iar angajații temporari nu sunt întotdeauna la înălțimea așteptărilor. Externalizarea permite concentrarea resurselor umane acolo unde ele sunt necesare.
  3. Personal calificat și certificat cu experiența necesară pentru a asigura servicii de calitate înaltă. Chiar și în cazul în care aveți resursele financiare necesare să angajați propria echipă IT, cum vă asigurați că alegeți cei mai calificați angajați dacă nu sunteți instruiți în domeniul IT? Externalizarea IT elimină din start aceste posibilități și riscuri.
  4. Experiență asigurată în domeniu. Puține probleme rămân noi pentru companiile de servicii IT, care se întâlnesc cu probleme conexe extrem de des. Un angajat IT intern conduce o existență izolată, indiferent cât de mult se antrenează, din aceste considerente soluția optimă rămâne externalizarea IT.
  5. Crește eficiența și competitivitatea. Când o companie încearcă să-și asigure serviciile IT la nivel intern, timpul investit în soluționarea unei probleme poate implica resurse de timp și financiare foarte mari, lucru care va afecta procesul de lucru și în cele din urmă clienții, acest fapt nu poate decât să pună compania în spatele principalilor competitori.
  6. Implementarea rapidă a noilor tehnologii. O companie care pune la dispoziție servicii de externalizare IT de calitate va avea resursele necesare pentru a începe noi proiecte imediat. Gestionarea aceluiași proiect intern ar putea implica săptămâni sau luni deoarece ar putea implica angajarea oamenilor potriviți, pentru a-i instrui și pentru a oferi resursele de care au nevoie. Pentru majoritatea tehnologiilor, companiile IT de calitate vor aduce ani de experiență încă de la început, lucru care va economisi timp și bani și care va asigura cele mai bune rezultate.
  7. Ajută companiile să rămână fixate pe scopul afacerii lor. Companiile au resurse limitate, fiecare angajat are timp și atenție limitate, iar acest lucru nu permite efectiv adăugarea unor sarcini noi la cele existente deja. Externalizarea IT vă poate ajuta afacerea să rămână concentrată asupra scopului dvs. de bază și să nu vă distragă atenția cu decizii complexe din domeniul IT.
  8. Reduce riscurile. Fiecare investiție comercială prezintă un anumit grad de risc. Piețele, concurența, reglementările legale, condițiile financiare și tehnologiile se schimbă foarte repede. Furnizorii de servicii de externalizare IT își asumă și prin urmare gestionează o mare parte din acest risc pentru dvs., având cunoștințe specifice în special în problemele ce țin de securitate și conformitate.
  9. Susține afacerile mici sau aflate la început de drum. Majoritatea întreprinderilor mici nu își pot permite să se afle la același nivel cu serviciile de asistență interne IT de care dispun companiile mari. Externalizarea poate ajuta companiile mici să concureze cu afacerile mari, oferindu-le acces la tehnologii și expertize similare cu cele de care se bucură companiile mari.
  10. Securitatea. Atacurile cibernetice permit hackerilor să acceseze informații confidențiale, precum informații interne sau date personale. Acestea se pot materializa prin acțiuni ca spionajul industrial, utilizarea incorectă a datelor cardului de credit sau furtul identităților. Datele manipulate pot duce la întreruperea producției, deoarece mașinile automate nu mai funcționează corect.Criminalitatea informatică are un impact din ce în ce mai mare asupra proceselor economice și uneori chiar a celor politice. Consecințele atacurilor cibernetice dovedesc încă o dată faptul că securitatea IT este indispensabilă în lumea de astăzi, din aceste considerente este necesar să alegeți cei mai buni specialiști din domeniul IT.

Serviciul de Externalizare IT pus la dispoziție de Halley KM oferă cele mai avantajoase și complete pachete de servicii IT și posibilitatea prestării serviciilor unice la solicitare. Oferim o gamă atât de largă de servicii încât clienții noștri nu mai au nevoie să caute în altă parte. Compania dispune de cele mai moderne tehnici și tehnologii, iar operatorii noștri sunt certificați și pregătiți pentru cele mai complexe proiecte.